Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Inge de Bruijn geeft startsein voor Zwem4daagse

woensdag 6 juni 2012

Mooie zwemtraditie voortgezet:

Inge de Bruijn geeft startsein voor Zwem4daagse

officiële opening in Leersum door Olympische zwemkoningin.

Leersum, 6 juni 2012 -  Nog even en de sportzomer barst los waardoor iedereen kan genieten van een sprankelend Oranje, de Olympische Spelen en de Tour de France. Om toch aan de noodzakelijke beweging te komen en stoom af te blazen, heeft KNZB in samenwerking met La Vache qui rit de maand juni uitgeroepen tot Nationale Zwem4daagse maand. Om dit te vieren  heeft Inge de Bruijn, voormalig topzwemster en Olympisch medaillewinnares, gisteravond in het Bosbad te Leersum het officiële startsein gegeven van deze maand.  Zij daagt hiermee iedereen uit om mee te doen en veel zwemplezier te beleven. Kijk voor een Zwem4daagse bij jou in de buurt op http://www.zwem4daagse.nl.

Nat voetje halen
Gisteravond zijn er na het startschot van Inge de Bruijn ±100 enthousiaste deelnemers in Leersum van start gegaan. Naast het zwemmen van de reguliere baantjes kon men zich tijdens de kick off ook vermaken op de La Vache qui rit stormbaan, genieten van de muziek van de aanwezige DJ en met de zwemkoningin op de foto.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen er meer dan 100.000 Nederlanders van alle leeftijden  4 dagen lang hun sportieve baantjes. Iedereen die aan de Zwem4daagse deelneemt, ontvangt na deze dagen een herinneringsmedaille. Daarop staat het aantal keer dat men succesvol aan een Zwem4daagse heeft deelgenomen vermeld. Zo zijn er kinderen van 8 jaar die voor de eerste medaille gaan, maar ook volwassenen die hun 35e medaille ontvangen. Voor veel mensen vormt de Zwem4daagse een mooie jeugdherinnering, die door sommige nog steeds wordt voortgezet of weer opgepakt wordt met de eigen kinderen.  Men is nooit te oud om aan dit sportieve initiatief mee te doen!

Waterpret
Inge de Bruijn, Olympische zwemkoningin, is zelf groot gebracht met deze traditie en spoort iedereen aan om deel te nemen. "Zwemmen is zo enorm gezond voor je lichaam en het houd je bovendien fit. Tijdens de Zwem4daagse zwem je alleen maar voor jezelf en er is geen competitie. Dit zorgt voor heel veel plezier en ook waterpret met anderen. Een extra motivatie om hieraan mee te doen, is het ontvangen van een medaille als mooie herinnering aan de zweminspanningen. Ik blijf bijvoorbeeld trots op al mijn overwinningen en medailles die ik behaald heb en kijk graag op deze momenten terug. Het is een beloning voor je inzet, dus ik verwacht ook dat anderen dit zo zullen ervaren en dat dit hen extra motiveert om deel te nemen aan de Zwem4daagse."

Aanmelden
Wil je ook meedoen aan de Zwem4daagse? Kijk dan op www.zwem4daagse.nl voor een Zwem4daagse bij jou in de buurt.

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken