Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Sebastiaan Verschuren geeft startsein voor schoolzwemproject Amsterdam

dinsdag 23 april 2013

Internationaal topzwemmer Sebastiaan Verschuren gaf vandaag het startsein voor het Schoolzwemproject ‘Word een echte Swimstar’ in het Sloterparkbad in Amsterdam. De gemeente organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolkinderen goed te leren zwemmen. Hierbij wordt voor het eerst gebruik gemaakt van het programma Swimstar van de KNZB, waardoor kinderen op een plezierige manier kennismaken met verschillende zwemsporten. Daarmee wordt de kans dat kinderen blijven zwemmen groter en verbetert de doorstroming naar verenigingen.

 

Sebastiaan Verschuren geeft startsein voor schoolzwemproject Amsterdam

De gemeente Amsterdam (SportService) organiseert het schoolzwemmen om de zwemveiligheid bij kinderen te vergroten en zoveel mogelijk basisschoolkinderen hun zwemdiploma te laten behalen. De Amsterdamse stadsdelen hebben met de schoolbesturen afgesproken dat het gemiddelde zwemdiplomabezit onder de 12-jarige kinderen die de basisschool verlaten 95% is.

Het schoolzwemproject ‘Word een echte Swimstar’ start in de Nationale Sportweek. Olympisch topzwemmer Sebastiaan Verschuren gaf het startsein in het Sloterparkbad in Amsterdam. Tot aan de zomervakantie doen 6000 kinderen mee. “Het plezier bij de kinderen staat voorop. Daarom hebben we gekozen om het programma Swimstar van de KNZB te gebruiken, waarmee ze op speelse wijze kennis maken met de zwemsport.” aldus Coos van Meurs, hoofd van de afdeling SportService van de gemeente Amsterdam.

De Amsterdamse zwemverenigingen zijn ook betrokken bij het project. Met het Swimstar programma maken de leerlingen kennis met de vier verschillende takken van de zwemsport (wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Bij de lessen staat het plezier van de kinderen voorop met allerlei materialen en spelvormen. Zo wordt het voor de kinderen aantrekkelijk gemaakt om vanuit het schoolzwemmen lid te worden van de zwemvereniging.

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken