Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

De Lotto doneert ruim 1.9 miljoen Euro aan KNZB

woensdag 24 april 2013

Afgelopen weekend ontving  NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. Algemeen Directeur van De Lotto, Joost Otterloo overhandigde de cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van De Lotto. De bijdrage werd overhandigd tijdens de start van de Nationale Sportweek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden. Ruim €1.924.000 van het totale bedrag over 2012 wordt afgedragen aan Koninklijke Nederlandse Zwembond.

De Lotto doneert ruim 1.9 miljoen Euro aan KNZB

“Mede dankzij de bijdrage van De Lotto hebben we in 2012 onze topsportprogramma's kunnen uitvoeren met als resultaat 17 prachtige zwemmedailles op de Olympische en Paralympische Spelen in Londen. Naast topsport zetten we de Lotto-gelden ook in voor breedtesport. We ondersteunden verenigingen om zowel bestuurlijk als sporttechnisch sterker te worden en voor iedere leeftijdscategorie een passend aanbod te realiseren”, aldus algemeen directeur Jan Kossen van de Koninklijke Nederlanse Zwembond.

“Deze afdracht van 43,8 miljoen van De Lotto over 2012 is zeer belangrijk voor de sport, juist in deze moeilijke tijden”, aldus André Bolhuis van NOC*NSF. Na een paar exceptionele jaren is de Lotto-uitkering het afgelopen jaar gedaald. We hebben er het volste vertrouwen in dat De Lotto deze ontwikkeling samen met de sport weet om te buigen, zodat we volgend jaar kunnen zeggen dat we weer vooruit zijn gegaan.”

Ook Joost Otterloo, Algemeen Directeur De Lotto, is blij: “50 jaar geleden al weer werd De Lotto door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting hebben we al zo’n 1,3 miljard euro afgedragen aan de sport in Nederland en daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Daar zijn we trots op!” Nadat het prijzengeld is uitgekeerd draagt De Lotto jaarlijks bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Sportend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten. “Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld, of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent”, aldus Otterloo.

Nationale Sportweek
Het doel van de Nationale Sportweek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Dit draagt tevens bij aan de doelstelling van Het Olympisch Plan om van Nederland een echt sportland te maken en Nederland in de volle breedte op Olympisch Niveau te brengen. Op zaterdag 20 april 2013 was de opening van de NSW in Tilburg en op 27 april 2013 eindigt de Nationale Sportweek in Den Burg op Texel.

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken