Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Nick Driebergen geeft startschot Nationale Zwem4daagse

dinsdag 28 mei 2013

Maandag 27 mei gaf meervoudig Nederlands Kampioen en Olympiër Nick Driebergen samen met de heer Moolenburgh, wethouder van sport van de gemeente De Ronde Venen, het officiële startschot voor de Nationale Zwem4daagse. Dit Zwem4daagse seizoen zwemmen meer dan 60.000 mensen hun baantjes bij een zwembad in de buurt. Op deze manier maken zij op een leuke manier kennis met de zwemsport en komen zij in beweging.

 

Nick Driebergen geeft startschot Nationale Zwem4daagse

Het startschot voor het Zwem4daagse seizoen werd gegeven in het Veenweidebad in Mijdrecht. Na het startsignaal van Nick Driebergen en wethouder Moolenburgh vertrokken zes jonge leden voor een baan vlinderslag-demonstratie, gevolgd door een baan met zes jeugdige waterpoloërs met een bal.De Nationale Zwem4daagse in het Veenweidebad in Mijdrecht is georganiseerd door  Zwem- en polovereniging De Amstel van 27 t/m 31 mei.


Jan Kossen, directeur van de KNZB: "Sporten en bewegen is gezond. Al 125 jaar zet de KNZB zich samen met verenigingen in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de zwemsport. Daarom organiseren we samen met ruim 400 zwemverenigingen en zwembaden al voor de 44ste keer de Nationale Zwem4daagse. Een evenement waarbij jong en oud op een leuke manier in aanraking komt met de zwemsport en kan ervaren hoe leuk zwemmen is."

Medaille
De Zwem4daagse is een feestelijk evenement voor jong en oud. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen deelnemen. Er worden verschillende afstanden gezwommen. De deelnemers ontvangen na de laatste dag een medaille als beloning voor hun prestatie. De organisatie zorgt ook vaak voor verschillende randactiviteiten zoals waterspelletjes, schminken, tekenwedstrijd, grabbelton, duiken, kanoën, snoephappen en cup cakes versieren. Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober. Kijk voor de deelnemende organisaties op http://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken