Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Campagne Wees geen Binky, ZwemSportief!

vrijdag 25 oktober 2013

Iedereen die lid is van een zwemvereniging kent misschien wel een Binky in zijn directe omgeving. Hij vertoont onsportief gedrag, maakt rotzooi en verpest het plezier voor de rest. Maar hoe spreek je hem of haar daar op aan? Met de Binky! campagne maken we ongewenst gedrag op en rond de zwembaden op een luchtige en laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar bij de jeugd.

 

Campagne Wees geen Binky, ZwemSportief!

Het programma ‘ZwemSportief,Samen naar een veiliger sportklimaat’ zet zich de komende jaren in om gewenst gedrag in en rond de sport te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen en aan te pakken. De KNZB lanceerde in 2012 dit programma. Inmiddels zijn al diverse zwemverenigingen aan de slag met het programma. Bijvoorbeeld door bezoeken van de theatervoorstelling ‘Wel Winnen hè’ of een verenigingstraject Sportief Coachen, Sportief Besturen of Besturen met een Visie. Maar we zien ook diverse eigen initiatieven.
Op deze manier zorgen we er samen voor dat we de zwemsport leuk en sportief houden.

Natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat jeugd betrokken wordt bij het creëren van een veilig sportklimaat en leert wat sportiviteit en respect inhoudt.

Met de Binky! campagne maken we ongewenst gedrag op en rond de zwembaden op een luchtige en laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar.
Verenigingen kunnen Binky! inzetten om het thema sportiviteit en respect bespreekbaar te maken bij hun jeugdleden. En het biedt ook de mogelijkheid om jeugdleden  op hun gedrag aan te spreken, door bijvoorbeeld te zeggen ‘wees geen Binky’ of ‘wie heeft hier Binky uitgehangen?’, ‘Stelletje Binkies.’

Iedere maand publiceren we een nieuwe Binky!  met daarin een situatie waarin sportiviteit en respect centraal staat. Verenigingen kunnen de  Binky! downloaden en op hun eigen website en/of nieuwsbrief plaatsen.

Wees geen Binky, ZwemSportief!

--------------------------------------------------------------------------------

Deze maand:
ZwemSportief!  betekent ook met respect omgaan met materialen en de accommodatie. Vaak zien we dat na trainingen, wedstrijden en kampioenschappen de zwemzaal en de kleedkamers vol liggen met kleding, afval en etensresten. Wees geen Binky en gooi je eigen troep in de prullenbak.

Klik hier voor de downloads van Binky

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken