Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Zwem voor het gehandicaptenzwemmen tijdens de Zwem4daagse

vrijdag 25 oktober 2013

De KNZB bestaat dit jaar 125 jaar en heeft het gehandicaptenzwemmen als doel gekoppeld aan dit jubileum. Ook tijdens het zwemmen bij de Zwem4daagse kun je voor dit goede doel zwemmen, dus doe mee en doneer!

Zwem voor het gehandicaptenzwemmen tijdens de Zwem4daagse

Een leven lang zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom heeft de KNZB het Gehandicaptenzwemmen als goede doel tijdens dit jubileumjaar gekozen.

Doe mee en doneer!
Heeft u als vereniging een leuke actie om het geld in te zamelen, meldt dit dan bij levenlangzwemmen@knzb.nl. U kunt het bedrag storten op rekeningnummer 687528704, KNZB o.v.v. jubileumactie gehandicaptenzwemmen.

Zwemmen is een sport die voor bijna iedereen geschikt is en door mensen met alle soorten lichamelijke en verstandelijke beperkingen en chronische aandoeningen kan worden beoefend. Het gehandicapten zwemmen is opgesplitst in waterbasketbal, wedstrijd zwemmen en topsport.

SwimStar en waterbasketbal
Tijdens dit jubileumjaar sparen we een geldbedrag bij elkaar en voor de Johan Cruyff Foundation. Van dit geld gaat de KNZB het SwimStar concept voor gehandicapten zwemmen aanpassen en een waterbasketbalproject uitvoeren.

Marije Oosterhuis is het gezicht van het gehandicaptenzwemmen tijdens dit jubileumjaar. Zij is '1 van de 14'  ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. In een film vertelt ze hoe belangrijk het zwemmen voor haar is. Bekijk hier haar filmpje!


Heeft u als vereniging een goed idee om ons het geld bedrag te vergroten, meldt dit dan bij levenlangzwemmen@knzb.nl .
Een voorbeeld is: haal tijdens de Zwem4daagse in uw omgeving sponsorgeld op voor onze gehandicaptensporters.

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken