Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Doe mee met de Midzomernachtduik en steun Spieren voor Spieren

donderdag 19 juni 2014

Als tegenhanger van de Nieuwjaarsduik wordt morgen, 20 juni, de derde editie van de Midzomernachtduik georganiseerd. Met meer dan 50 deelnemende accommodaties is het nu al een groot succes te noemen. De voorbereidingen zijn in volle gang, nu alleen nog hopen dat het weer meezit.
 

Doe mee met de Midzomernachtduik en steun Spieren voor Spieren

Dit jaar wordt het evenement voor het eerst samen georganiseerd met Spieren voor Spieren. Zo wordt met de Midzomernachtduik niet alleen de zomer ingeluid, maar kunnen zwembaden ook geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte. Heel toepasselijk zal Olympiër Nick Driebergen optreden als ambassadeur van de Midzomernachtduik.

Gezonde spieren zwemmen voor zieke spieren
Initiatiefnemer Raymond Leever (uitgever ZwembadBranche) is zeer tevreden over het enthousiasme van de deelnemende accommodaties. "Als de weergoden ons goed gezind zijn, kunnen we op deze avond meer dan 12.000 deelnemers verwachten. Een oprechte opsteker die de zwembranche goed kan gebruiken. Helaas worden diverse zwembaden bedreigd met sluiting. Met deze actie willen wij de zwembranche een hart onder de riem steken en tegelijkertijd willen we geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte." Ook de nieuwe ambassadeur van Spieren voor Spieren, Pieter van den Hoogenband, draagt dit evenement een warm hart toe. "Ik zou het fantastisch vinden als dit een jaarlijkse traditie wordt, waarbij alle zwembaden in Nederland samen met hun achterban hun gezonde spieren inzetten voor kinderen met zieke spieren. Heel veel succes en plezier allemaal en alvast ontzettend bedankt voor jullie inzet, mede namens de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland."

Ode aan de zomer
De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend feest in Scandinavië op de dag dat de zon niet ondergaat. Het is eigenlijk een ode aan de zomer. Zwemmen hoort als geen ander bij de zomer. De Midzomernachtduik is daarmee volgens Leever hét evenement om zwemmen op een positieve manier onder de aandacht te brengen en een groot aantal bezoekers te trekken, die dag zelf en de maanden erna. "Het is een landelijk evenement voor binnen- en buitenbaden, waarbij de zwembaden zelf het programma kunnen bepalen. Zo organiseert het ene bad een AquaSpinning onder water, duiken in oranje zwembadwater of een wedstrijd bommetje. Kortom, bruisende activiteiten! Overigens is het niet zo dat de baden pas om middernacht open gaan. Sommige beginnen al veel eerder met een programma voor ouders en kinderen en hebben dan later op de avond een programma voor volwassenen", aldus Raymond Leever.

Wil je weten welke zwembaden meedoen?
Kijk dan op: Facebook.com/midzomernachtduik. Uiteraard is de Midzomernachtduik ook te volgen via Facebook en Twitter via @mznachtduik en #midzomernachtduik.

http://www.zwembadbranche.nl/midzomernachtduik
http://www.spierenvoorspieren.nl/

De Midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche en wordt dit jaar voor het eerst samen met Spieren voor Spieren georganiseerd. Het evenement is bedoeld voor elk zwembad, zowel binnen als buiten, om het zwemmen extra onder de aandacht te brengen. Door de samenwerking met Spieren voor Spieren kunnen zwembaden tegelijkertijd ook geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte.

Bron: ANP

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken