Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Zwem4daagse als ledenwervende activiteit

donderdag 24 juli 2014

Ieder jaar in de herfstvakantie organiseren wij,  zwemvereniging De Wildert,  een zwem4daagse in het zwembad in Zundert. Wij houden vijf zwemavonden van zes tot acht uur. De zwemmers hoeven maar vier dagen te zwemmen zodat ze een avond in de week over kunnen slaan.

Zwem4daagse als ledenwervende activiteit

Communicatie

De zwem4daagse laten wij ieder jaar op een plaatselijke kalender zetten zodat de mensen uit de omgeving van Zundert weten dat het in de herfstvakantie zwem4daagse is. Een maand van te voren geven we er nog extra bekendheid aan door affiches op te hangen bij scholen en openbare gelegenheden. Ook laten we een bericht plaatsen in de lokale krant en de lokale televisieomroep.

Tijdens de zwem4daagse zitten we met een of twee personen alle avonden bij de ingang van het zwembad. De eerste dagen is dit om de startkaartjes af te geven en de na-inschrijvingen te verwerken. De andere dagen proberen wij zo contact met de zwemmers en ouders te onderhouden.

 

Kleurwedstrijd

Wij houden ook altijd een kleurwedstrijd voor de kinderen. Op woensdag is de prijsuitreiking waarbij alle kinderen prijs hebben. De kleurplaten liggen samen met het prijsje bij de ingang van het zwembad. De kinderen vinden dit altijd heel leuk en komen allemaal even kijken bij de kleurplaten. Hierdoor krijg je ook contact met de ouders.

 

Clubactie

De andere dagen proberen wij  extra pr voor onze club te maken. We  leggen  informatie over de club op een tafel en ook de medailles van 1 tot en met 10.  Deze vinden de kinderen heel leuk, daarom komen ze vaak kijken. Zo kunnen we weer contact maken met de kinderen en de ouders.

We houden  ieder jaar een actie. Als iemand tijdens de zwem4daagse lid wordt, mag hij/zij  in november en december gratis zwemmen. Hier komen toch wel  belangstellenden op af.

 

Conclusie

Doordat wij een hele week bij de ingang van het zwembad zitten,  hebben we veel contact met de zwemmers. Aan het eind van de week hebben we met veel mensen een praatje gemaakt en de club gepromoot. Dit bevalt ons als club goed en zo hebben we toch weer naamsbekendheid gekregen.

Wij kijken  vaak terug op een geslaagde zwem4daagse.

 

Noot redactie:  zwemverening De Wildert heeft  momenteel  125 leden. Daarmee behoort zij tot de kleinere verenigingen.

Zoek een Zwem4daagse

Uitgebreid zoeken