Zwem4DaagseDeelnemen aan een Zwem4daagseNieuwsNieuws

Verruiming voor de zwembaden

dinsdag 18 mei 2021

Jaaa, goed nieuws! Vanaf woensdag 19 mei mogen de zwembaden onder een aantal voorwaarden weer verder open! Op maandag 17 mei heeft het kabinet de versoepelingen voor stap 2 aangekondigd. 

Verruiming voor de zwembaden

Ook voor de Zwem4daagse geven deze versoepelingen meer mogelijkheden. Voor de binnenbaden geldt een maximum van 30 personen per ruimte, waarbij iedereen 1,5 meter afstand houdt. De kleedkamers zijn geopend en reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet een mondkapje gedragen worden, welke af mag tijdens het zwemmen.

Voor buitenbaden die open gaan voor recreatiefzwemmen geldt inclusief kinderen 1 persoon per 10 vierkante meter van de accommodatie. Bezoekers dienen 1,5 meter afstand te houden. Ook hiervoor zijn de kleedkamers geopend en zijn reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. De bezoekers mogen in het omliggende terrein recreƫren en gebruik maken van alle recreatieve elementen. De terrassen mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen.

Meer informatie en het Protocol Verantwoord Zwemmen vind je hier.