Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Prettige feestdagen en een gezond en sportief 2014

donderdag 19 december 2013

Het bestuur, directie en medewerkers wensen u prettige feestdagen en een gezond en sportief 2014!

 

Prettige feestdagen en een gezond en sportief 2014

We kijken terug op een prachtig jubileumjaar. Als 125 jaar zetten de KNZB, verenigingen en vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk mensen actief de zwemsport te laten beoefenen. Jong en oud, recreatief, competitief of topsport, ieder op zijn eigen niveau. En daar zijn we trots op. We hebben deze mijlpaal gevierd met een tentoonstelling van 125 jaar zwemhistorie, een fotowedstrijd, een unieke postzegel, een jubileumboek en een prachtige feestavond. Speciale aandacht was er voor het gehandicapten zwemmen in dit jubileum jaar. Want een leven lang zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

We hebben ook in dit na-Olympische jaar genoten van de prestaties van de topsporters op de Swim Cup, het WK in Barcelona, de World Cup in Eindhoven en het IPC WK in Montreal. En natuurlijk van alle deelnemers aan de NK’s, de EK Masters, de competities, de zwem4daagse en schoolzwemkampioenschappen. We zijn trots op alle verenigingen, het grote aantal enthousiaste vrijwilligers, officials en juryleden. Hartelijk dank voor jullie inspanningen om de KNZB evenementen tot een succes te maken!

In 2014 gaan we natuurlijk door met deze activiteiten en zorgen we als KNZB dat sporters en verenigingen het beste uit zich zelf kunnen halen. Vanuit onze deskundigheid en betrokkenheid zetten we ons in om de kwaliteit van het zwemonderwijs te verbeteren. Komend jaar staat dan ook de  introductie van de nieuwe zwemlesmethode gepland.  Om onze ambities ten aanzien van groei en verbetering van de zwemsport te realiseren willen we steeds meer actief betrokken zijn bij accommodatie vraagstukken en de rol van verenigingen daarin. In 2014 ligt dan ook het vernieuwde Masterplan Accommodaties klaar met vier strategieën om de rol van zwemverenigingen in zwemaccommodaties te versterken. En we kijken natuurlijk uit naar het eerste 2521 Gewoon Zwemmen bad in Alblasserdam.

Kortom, genoeg om naar uit te kijken.

Namens het bestuur, directie en alle medewerkers van de KNZB wensen we u goede feestdagen en een gezond en sportief 2014!

Erik van Heijningen                           Jan Kossen
Bondsvoorzitter                                  Algemeen directeur

 

Organiseer je ook een Zwem4daagse?