Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Startschot 45ste editie Nationale Zwem4daagse samen met Johan Cruyff Foundation

dinsdag 29 april 2014

Dinsdag 29 april is het officiële startschot voor 45ste editie van de Nationale Zwem4daagse 2014 gegeven in zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst. Dit Zwem4daagse seizoen zwemmen meer dan 60.000 mensen hun baantjes bij een zwembad in de buurt. Op deze manier maken zij op een leuke manier kennis met de zwemsport en komen zij in beweging. In dit jubileumjaar kunnen deelnemers sponsorzwemmen voor de Johan Cruyff Foundation om zwemmen ook mogelijk te maken voor kinderen met een handicap, want iedereen moet de mogelijkheid hebben om te zwemmen.

Startschot 45ste editie Nationale Zwem4daagse samen met Johan Cruyff Foundation

Het startschot voor het 45ste Zwem4daagse seizoen werd gegeven in zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst. Na het startsignaal zwommen Klaas Brand (de wethouder Sport), Evert Slager (voorzitter van de Stichting de Broene ‘eugte) en topzwemster Saskia de Jonge het eerste baantje. De Nationale Zwem4daagse in Staphorst is georganiseerd door  de reddingsbrigade Staphorst van 29 april t/m 3 mei.

Jan Kossen, directeur van de KNZB: "Sporten en bewegen is gezond. Al 125 jaar zet de KNZB zich samen met verenigingen in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de zwemsport. Daarom organiseren we samen met ruim 400 zwemverenigingen en zwembaden dit jaar voor de 45ste keer de Nationale Zwem4daagse. Een evenement waarbij jong en oud op een leuke manier in aanraking komt met de zwemsport en kan ervaren hoe leuk zwemmen is."

In dit jubileumjaar kunnen deelnemers geld inzamelen tijdens de Zwem4daagse met sponsorzwemmen voor de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation is maatschappelijk partner van de KNZB en ondersteunt diverse projecten om  meer kinderen met een handicap te laten zwemmen. Kossen: “Zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn, daarom zetten we ons sinds 2010 samen met de  Cruyff Foundation in om zoveel mogelijk kinderen te laten sporten, in het bijzonder kinderen met een handicap.”
 

Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation: “Sport is behalve leuk en gezond ook onmisbaar voor de ontwikkeling van elk kind. Samen met de KNZB zetten wij ons in om zoveel mogelijk kinderen met een handicap kennis te laten maken met de zwemsport. We moedigen alle deelnemers van de Zwem4daagse aan om mee te doen met het sponsorzwemmen. Zo helpen we elkaar!”

Medaille
De Zwem4daagse is een feestelijk evenement voor jong en oud. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen deelnemen, die verschillende afstanden zwemmen. De deelnemers ontvangen na de laatste dag een medaille als beloning voor hun prestatie. De lokale organisatie zorgt ook vaak voor verschillende randactiviteiten zoals waterspelletjes, schminken, tekenwedstrijd, grabbelton, duiken, kanoën, snoephappen en cup cakes versieren. Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober.

 

Klik hier voor de deelnemende organisaties.

Meer foto's staan in het fotoboek op www.zwem4daagse.nl

Bekijk ook het verslag van RTV Oost en de weblog van de gemeente Staphorst

 

 

Organiseer je ook een Zwem4daagse?