Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Zwem4daagse De Amstel van niks naar superzwemfeest!

maandag 30 juni 2014

Zwem4daagse de Amstel heeft de afgelopen 2 jaar na lange tijd weer een Zwem4daagse georganiseerd en met veel succes!! Hun deelnemersaantal blijft stijgen en de reacties van de deelnemers zijn erg positief. 

Lees hieronder hoe deze organisaties succesvol werd en doe er uw voordeel mee! 

Zwem4daagse De Amstel van niks naar superzwemfeest!

Korte historie

3 jaar geleden werd na wat jaren “gedachten over een Zwem4daagse” in de Ronde Venen de eerste stap gezet. Vanuit De Amstel werden alle gebruikers van het thuisbad het Veenweidebad in Mijdrecht aangeschreven om medeorganisator te worden van de eerste Zwem4daagse. Met een aantal keren beraadslagingen en het afhaken van een aantal gebruikers, bleven er uiteindelijk 3 instanties over. Het Veenweidebad/Optisport, Zwemvereniging De Ronde Venen en Zwem en polovereniging De Amstel zelf. Echter algauw bleek dat de voorbereidingstijd te krap was om alles goed op de rail te zetten en voordat het niet meer “terug zou kunnen” hebben we het voor 2012 afgeblazen.

Echter de vlam was niet gedoofd. En gelukkig maar.

In het najaar 2012 opnieuw de koppen bij elkaar. Dit keer alleen de De Amstel en Optisport /het Veenweidebad. Daaruit is een enthousiaste groep van 6 man/vrouw organisatoren gekomen, die bijna maandelijks overleg pleegde en de organisatie voor juni 2013 geheel klaar had. Met een begin aantal van 223 deelnemers werd een verschrikkelijk enthousiaste week Zwem4daagse met randactiviteiten beleefd. Het overweldigende succes vroeg natuurlijk om herhaling in (juni) 2014 en werd het gelukkig dan ook in de overtreffende trap. Het deelnemersaantal steeg maar liefst naar 360.
Wederom hebben we net deze superweek weer afgesloten en naar alle reacties te horen was het weer een overweldigend succes geworden. De lat hebben we voor volgend jaar 2015 gezet op 500 deelnemers. Het gaat weer het nodige organisatietalent vergen, maar de energie die je er van krijgt is onmeetbaar.

Lees hier verder!

Bekijk ook de foto's van de Amstel, via deze link. 

Organiseer je ook een Zwem4daagse?