Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Aandacht voor Nationale dag van rouw

woensdag 23 juli 2014

KNZB bondsvoorzitter Erik van Heijningen heeft op een passende manier aandacht besteed aan de nationale dag van rouw ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp. In Boedapest tijdens het EK waterpolo sprak hij de LEN-family toe tijdens de lunch.

Aandacht voor Nationale dag van rouw

LEN-President Paolo Barelli gaf Erik van Heijningen daartoe de gelegenheid.

Erik van Heijningen vertelt ons: Ik heb hun verteld over de dag van rouw in verband met de dood van zoveel Nederlanders op de vlucht van de MH17 op 17 juli jl. Iedereen in de Europese waterpolofamilie is natuurlijk op de hoogte van deze tragedie; men leeft mee met de slachtoffers en hun familie.

In deze wereld van snelle communicatie is men vrijwel onmiddellijk wereldwijd op de hoogte van rampen en incidenten. Het is enerzijds steeds weer schokkend, anderzijds schept het ook verbondenheid internationaal. Er is veel solidariteit en steun. Dat biedt troost. Zo is het recente overlijden van de 21-jarige Israëliër Bar Rahav, als militair tijdens acties in de Gazastrook, ook een schok in de waterpolowereld, want we kennen hem als een voormalig lid van het nationale waterpoloteam van Israël.

Ik heb verteld dat er weliswaar 193 Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn maar ook - afgemeten aan de (dubbele) nationaliteit - vele slachtoffers uit Australië, België, Canada, Duitsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Roemenië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Vietnam.

Overal blijven er geschokte en zeer verdrietige familieleden en vrienden achter. Politiek en sport zijn verschillende werelden en dat moet zo blijven. Verdriet en rouw zijn internationaal.

We hebben met elkaar een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken en in gedachten bij de nabestaanden te zijn".

Op vrijdag 18 juli jl. heeft LEN ook in het zwembad een minuut stilte georganiseerd bij de wedstrijden van de dames, waaronder die tussen Groot-Brittannië en Nederland.

De Nederlandse dameswaterpoloploeg hebben vandaag omstreeks 16.00 uur in besloten kring stil gestaan bij dit verlies.

De KNZB hoopt op deze manier, in goede samenwerking met LEN en de Hongaarse waterpolofederatie, een passende bijdrage te hebben geleverd aan de nationale rouw ter nagedachtenis van de slachtoffers en ter ondersteuning van hun nabestaanden.

Organiseer je ook een Zwem4daagse?