Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Wat heeft uw vereniging (nieuwe) leden te bieden?

donderdag 23 oktober 2014

Waar wilt u als vereniging staan over 5 jaar? Hoe werft u nieuwe leden en hoe behoudt u de huidige leden? Op welke doelgroepen richt u zich?

Wat heeft uw vereniging (nieuwe) leden te bieden?

Allemaal vragen waar u zich als bestuur van een verenging mee bezig houdt. De KNZB helpt u graag in dit proces. Speciaal hiervoor ontwikkelden we een workshop waarin we samen aan de slag gaan met deze vragen. En kijken we welk aanbod u voor de verschillende doelgroepen kunt inzetten en hoe kan de KNZB daarin kan ondersteunen. AZ&PC de Amer ging deze week aan de slag.

Na een korte presentatie over het organiseren van aanbod binnen de vereniging gingen de bestuurders en commissieleden van AZ&PC praktisch aan de slag gegaan. Samen keken we naar doelstellingen en leeftijdsgroepen. Wat we kunnen doen om mensen te laten kennismaken met de sport, welk aanbod willen we op recreatief gebied en wat op wedstrijdniveau. Welk kader is daarbij nodig? Op een groot vel papier legden de bestuurders kaartjes neer. Zo ontstond een overzicht van het huidige aanbod en het gewenste aanbod. Duidelijk werd op welk vlak de vereniging aanbod mist en hoe dit in te vullen is met nieuw aanbod. Ook het beschikbare aanbod vanuit de KNZB is hierin mee genomen.

Na afloop was AZ&PC  tevreden over het resultaat. De vertegenwoordigers van de vereniging konden niet wachten om met de tips en inzichten aan de slag te gaan om met elkaar nog beter de doelen te bepalen.

Wil je meer informatie over de workshop of direct aan de slag? Neem dan contact met ons op via marieke.gerritse@knzb.nl.

Organiseer je ook een Zwem4daagse?