Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Wat maakt de Zwem4daagse in Lopik tot een succes?

donderdag 25 juni 2015

Van 15 t/m 19 juni heeft de Zwem4daagse in Lopik weer plaats gevonden en het was een groot succes! 

Wat maakt de Zwem4daagse in Lopik tot een succes?

Niet alleen zwommen 360 deelnemers dagelijks hun baantjes, ook waren er veel activiteiten rondom het zwembad en konden kinderen zonder diploma mee doen. Veel blije en lachende deelnemers, ondanks dat het weer iets minder was. Toch een belangrijke factor voor een buitenbad.

Wat maakt de aanpak van het zwembad in Lopik nu tot een succes. Naast alle enthousiaste vrijwilligers, zijn 3 elementen te noemen, die bijdragen aan dit succes.

De scholen

Zo goed als alle scholen in Lopik doen mee met de Zwem4daagse. Opgeven voor de Zwem4daagse kan dan ook op de school en met de hele klas. De scholen worden dan ook al op tijd benaderd zodat het in de jaarplanning mee genomen kan worden. Ook wordt hier rekening met de Wandel4daagse gehouden, zodat ze niet tegelijk vallen.

De opgegeven scholen zwemmen vervolgens ook in een tijdslot per school. Zo zwemmen de kinderen altijd met bekenden van hun eigen school de baantjes. Na het baantjes zwemmen kunnen de kinderen nog deelnemen aan alle activiteiten rondom het zwembad. 

Zwembad Lopik

Kinderen zonder zwemdiploma

Ook is het mogelijk voor kinderen zonder diploma om mee te doen. In het ondiepe bad wordt namelijk de disney4daagse gehouden! Zoals op de afbeelding hieronder te zien is, heeft het zwembad allemaal Disney figuren gemaakt en in het zwembad gelegd. Kinderen zonder diploma zijn zo ook in het water bezig en krijgen na 4 dagen een oorkonde als bewijs van deelname. 

Disney figuren

Activiteiten naast het zwemmen

Na het zwemmen van de dagelijkse baantjes is er nog veel te doen voor kinderen rondom het zwembad. Zo is er een mega glijbaan neergezet en worden elke avond activiteiten georganiseerd, waardoor kinderen nog weer terug komen naar het zwembad. Zo is er bijvoorbeeld de sterkste man competitie, schatduiken en op vrijdag een grote disco.

Er wordt voor deelnemers een feestweek van gemaakt!

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit verhaal, stuur een mail naar zwem4daagse@knzb.nl  

Organiseer je ook een Zwem4daagse?