Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Deelnemers Zwem4daagse zwemmen meer dan 220.000 meter.

woensdag 9 maart 2016

De herintroductie van de Zwem4daagse in Zuidoost is een succes. Aan het zwemspektakel in het Bijlmer Sportcentrum deden 75 sportievelingen mee. De minimale afstand die je moest zwemmen om een medaille te halen was 1000 meter in 4 avonden. Alle deelnemers zaten daar ruim boven, met als gevolg een totaal aantal gezwommen meters van 220. 0850 meter. Dat is meer dan van Hoek van Holland naar Harwich (in England)!

Deelnemers Zwem4daagse zwemmen meer dan 220.000 meter.

Na jaren afwezigheid besloot zwemvereniging KonAZ 1870 vorig jaar het evenement weer nieuw leven in te blazen in de hoop dat de Zwem4daagse weer een traditie zou worden in Zuidoost. De helft van de huidige 75 deelnemers deed vorig jaar ook mee dus de basis lijkt te zijn gelegd. Het leuke aan de Zwem4daagse is dat het voor alle leeftijden is en dat er ook hele gezinnen gezamenlijk meededen.

De jongste deelnemer was de pas 5-jarige Jay-Jay Oruru, die in 4 avonden tijd maar liefst 3375 meter zwom. Dat zijn 135 banen. Diezelfde afstand werd afgelegd door de eveneens 5-jarige Aydien Overloon. De oudste deelnemer was Erik de Wolf, die als geboortejaar 1870 had ingevuld. Waarschijnlijk was dit een knipoog richting de organiserende Koninklijke Amsterdamse Zwemvereniging 1870, die zoals de naam al doet vermoeden in 1870 werd opgericht.

De laatste avond was er voor iedere deelnemer iets lekkers, een oorkonde en natuurlijk de welverdiende medaille. De zwemmer met de meeste deelnames was Pascal Stenacker, die voor de 11e keer meedeed. De meeste meters werden gemaakt door oud KonAZ-lid Terry Topsvoort, die in zijn eentje maar liefst 225 banen zwom.

Zwemvereniging KonAZ 1870 is vast van plan om volgend jaar weer een Zwem4daagse te organiseren. Dus voor wie dit jaar heeft gemist, volgend jaar een nieuwe kans.

Organiseer je ook een Zwem4daagse?