Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Succesvolle Zwem4daagse van NWV Flevo

dinsdag 29 maart 2016

Jaarlijks organiseren ongeveer 400 zwembaden en zwemverenigingen de Zwem4daagse. Lokale organisaties zien graag zo veel mogelijk deelnemers, echter is dit niet altijd makkelijk te bewerkstelligen. NWV Flevo is het wel gelukt. Lees in dit stuk meer over de manier waarop Flevo dit aangepakt heeft!

Succesvolle Zwem4daagse van NWV Flevo

Allereerst is de samenwerking met het zwembad opgezocht zodat gezamenlijk een zo hoog mogelijk deelnemersaantal bereikt kan worden; samen staan we sterk! Niet alleen hebben beide partijen promotie gemaakt voor de Zwem4daagse, ook is afgesproken dat de uren waarop gezwommen kan worden gedeeltelijk door het zwembad en gedeeltelijk door de vereniging betaald worden. Zo konden deelnemers op veel verschillende tijden aan de Zwem4daagse deelnemen.

Voor het bereiken van een stijging heeft Flevo veel energie gestoken in de communicatie rondom de Zwem4daagse. Dit is een belangrijke factor voor het slagen van een Zwem4daagse. Zo  heeft Flevo overal in het dorp spandoeken opgehangen van de Zwem4daagse. Iedereen die het dorp in of uit reed, kreeg keer op keer de spandoeken te zien.
Ook hebben ze ervoor gezorgd dat mensen zich niet alleen in het zwembad konden inschrijven, maar ook in de supermarkt en andere lokale winkels en sportlocaties. Dit zorgde ervoor dat mensen niet speciaal naar het zwembad hoefden te komen om zich in te schrijven, maar dit ook even snel konden doen tijdens het halen van de boodschappen.

Daarnaast heeft Flevo heel veel berichten op sociale media geplaatst. Door dat structureel te doen, kwamen mensen dit geregeld tegen en bleef het ook hangen. Altijd handig als je wilt dat er meer mensen zich aanmelden!

In de communicatie is ook ingespeeld op de flexibiliteit die deelnemers graag hebben, zo is er bijvoorbeeld niet moeilijk gedaan over het zwemmen van minder dagen of minder baantjes. Voor het krijgen van de medaille zat er natuurlijk wel een minimaal aantal dagen aan.

Het betrekken van basisscholen bij de Zwem4daagse is niet altijd even makkelijk. Echter zit hier wel een groot deel van de doelgroep. Flevo heeft een ludieke manier bedacht om de scholen toch te betrekken bij de Zwem4daagse. De school die relatief gezien de meeste kinderen deel liet nemen aan de Zwem4daagse, kreeg een wisselbeker!  Een leuk wedstrijdelement als motivatie om deel te nemen aan de Zwem4daagse. Om de basisscholen enthousiast te maken voor deze wedstrijd, is Flevo zelf langsgegaan om promotiemateriaal op te hangen en uit te delen. Komend jaar hebben ze het plan om bij iedere school ook een praatje te houden over de wedstrijd, wie weet komen er nog wel meer deelnemers op af!

Om de deelnemers tijdens de Zwem4daagse te vermaken, heeft Flevo ervoor gezorgd dat een bekende waterpoloĆ«r en  (bijna) Miss Universe de Zwem4daagse kwam openen. Dit zorgde voor veel media-aandacht van buitenaf. Dat maakte de eerste dag toch een beetje speciaal. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een (bijna) Miss Universe om de hoek wonen, gelukkig zijn hier ook andere personen voor te bedenken.

De andere dagen werden er leuke nevenactiviteiten georganiseerd, zoals een minipolo clinic. Op de laatste dag was er als afsluiting discozwemmen en werd iedereen voorzien van een broodje knakworst.

Al met al was het een drukke en feestelijke Zwem4daagse in Nijkerk. Door veel energie en enthousiasme uit te stralen en in de organisatie te steken, is alles mogelijk!

 

 

Organiseer je ook een Zwem4daagse?