Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

Egbert Kappert zwemt 30e Zwem4daagse!

maandag 5 september 2016

Egbert Kappert heeft dit jaar voor de 30e keer meegedaan aan de Zwem4daagse! Een hele prestatie op je 69e vinden wij! Lees Egbert zijn ervaringen met de Zwem4daagse. 

Egbert Kappert zwemt 30e Zwem4daagse!

Egbert zwemt de laatste 15 jaar de Zwem4daagse in zwembad de Zandzee in Bussum. Daarvoor heeft hij, vanaf 1976 de Zwem4daagse gezwommen in het Weesper zwembad Blijwater.

Door het jaar heen worden elke week baantjes getrokken in het zwembad en daarnaast de jaarlijkse deelname aan de Zwem4daagse. Een echte zwemfan!

De Zwem4daagse vindt hij vooral erg leuk en sportief, daarnaast is het natuurlijk leuk dat er door heel Nederland gezwommen wordt.

‘Vaak zwemt 1 van mijn dochters mee tijdens de Zwem4daagse. Deze keer wilde ik heel graag met alle 5 de kleinkinderen (allemaal meisjes van 7 t/m 11 jaar) meedoen. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag meemaken!’

Na dit bijzondere moment met de kleinkinderen heeft Egbert het doel om de 40e deelname te gaan halen. Wij hopen van harte dat hij dit gaat halen.

Met al zijn ervaring heeft Egbert ook nog een idee hoe de Zwem4daagse anders zou kunnen;

‘Ik zou het leuk vinden om in een rond circuit 500m of 1000m in 1 keer te zwemmen (dus zonder keerpunten) Dit doet mij denken aan de 1 km of 2 km zwemtochten in de Vecht waaraan ik deelnam in mijn jeugdjaren.’

Wanneer we vragen na mooie herinnering, denkt hij terug aan zijn werkende leven, toen hij naar huis snelde om de Zwem4daagse met zijn dochter te gaan zwemmen. Het eten kwam na het zwemmen wel, anders zouden ze het niet halen.

Egbert kan iedereen alleen maar aanraden om een keer met de Zwem4daagse mee te doen als je zwemmen leuk vindt! Wellicht vind jij het ook leuk, het is in ieder geval goed voor de conditie.

Heb jij ook een leuk verhaal over de Zwem4daagse? Mail ons dan via zwem4daagse@knzb.nl 

Organiseer je ook een Zwem4daagse?