Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseNieuwsBericht

De Zwem4daagse en de Maarten van der Weijden Foundation slaan de handen in één!

woensdag 19 mei 2021

De komende twee jaar zal de Zwem4daagse samenwerken met de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn Foundation heeft Maarten van der Weijden in de afgelopen drie jaar maar liefst 31 kankeronderzoeken en -projecten mogelijk gemaakt. Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar geselecteerde onderzoeken en projecten. Door de Corona-crisis hebben veel mensen hun actieve levensstijl losgelaten. Door de samenwerking hopen de Foundation en de Zwem4daagse weer veel mensen in beweging te krijgen en door middel van samen zwemmen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De Zwem4daagse en de Maarten van der Weijden Foundation slaan de handen in één!

De Zwem4daagse week in september 2021
Dit jaar zal Maarten voor deze samenwerking van 12 t/m 19 september de Zwem4daagse locaties aan elkaar verbinden door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hardlopen. Met zijn nieuwe sportieve uitdaging doorkruist hij in een week het hele land en bezoekt hij alle 35 Zwem4daagses die deelnemen aan deze week. Deelnemers van de Zwem4daagse op deze locaties kunnen met hem mee zwemmen en halen door hun deelname geld op door zich te laten sponsoren. Zij zwemmen allemaal 250m of 500m (kinderen) / 1000m of 2000m (volwassenen) per dag. Met dit initiatief zal de Foundation in samenwerking met de Zwem4daagse geld inzamelen voor een onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep staat vaak de beperking centraal, waardoor er minder aandacht is voor de risico’s op kanker. Dit leidt tot latere diagnoses van kanker, minder behandelmogelijkheden en meer sterfte door kanker dan bij andere mensen. Onderzoek kan verbetering brengen over waar op gelet moet worden bij deze groep om zo het aantal kankerpatiënten hopelijk te verkleinen. De Medische Adviesraad van de Foundation heeft dit onderzoek geselecteerd vanwege het grote maatschappelijke belang en de grote betrokkenheid van de patiëntenvereniging ‘stichting syndroom van down’. 

Maarten van der Weijden: ‘Ik ben er enorm trots op dat onze Foundation en de Zwem4daagse gaan samenwerken om dit onderzoek mogelijk te maken. Ik wil dan ook iedereen vragen om in het zwembad bij jou in de buurt met me mee te zwemmen zodat we samen zoveel geld kunnen inzamelen’. 

‘Het initiatief van de Maarten van der Weijden Foundation vind ik een ontzettend goede actie. Het is mooi dat we de Zwem4daagse aan deze foundation kunnen verbinden en dat het hiermee van extra betekenis kan zijn, door bij te dragen aan de onderzoeken naar kanker.’, Aschwin Lankwarden, algemeen directeur Koninklijke Nederlandse Zwembond.

In actie voor
Wil jij bijdragen aan kankeronderzoek bij verstandelijk beperkten?Om jouw organisatie toe te voegen aan de 35 locaties voor de Zwem4daagse van 12 t/m 19 september kun je contact opnemen via 088-1348680 of zwem4daagse@knzb.nl. We zullen de mogelijkheden doornemen om jouw organisatie toe te voegen aan de route. Op zwem4daagse.mvdwfoundation.nl vind je een overzicht van alle deelnemende organisaties.

Naast de Zwem4daagses in september, zullen er gedurende het hele jaar ook op andere locaties Zwem4daagses plaatsvinden. Ook hier kunnen deelnemers in actie komen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Meld hier jouw organisatie aan!

We hopen je snel tussen de deelnemende locaties te zien!

Organiseer je ook een Zwem4daagse?