Zwem4DaagseOrganiserenZwem4daagse databaseAanmelden Zwem4daagse in databaseFunctionaliteiten database

Functionaliteiten database

Zwem4daagse aanmelden in database

Om de Zwem4daagse evenement aan te melden, dien je een aantal stappen te zetten. Nadat je ingelogd bent, moet je een nieuw evenement aanmaken. Dit doe je door op het plusteken (rechts) te klikken op de evenementenpagina. Vervolgens vul je bij instellingen al jouw gegevens in en zet je de knop met ‘weergeven op Zwem4daagse.nl’ op ‘ja’.  Zodra dit ingevuld is, wordt jouw Zwem4daagse ook op de Zwem4daagse-website vermeld. Daarmee is het direct zichtbaar voor potentiële deelnemers. Wanneer je jouw evenement aanmeldt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Online inschrijven
Een van de functies van de database is de optie tot online inschrijven voor deelnemers. Dit is mogelijk zodra je alle benodigde gegevens hebt ingevuld. Het inschrijfformulier kent een aantal basisvelden. Verder kan je naar wens nieuwe velden toevoegen. Bovendien kan je makkelijk alle gegevens van de deelnemers terugvinden in de database. Zodra deelnemers zich ingeschreven hebben, krijgen ze een bevestigingsmail toegestuurd. 
 

​Betaling online inschrijven

​Het geld van de deelnemers die zich online inschrijven wordt in eerste instantie overgemaakt naar de KNZB. Dit is inclusief de 0,30 cent transactiekosten per inschrijving die deelnemers moeten betalen. Een keer per maand maakt de KNZB het geld dat de maand daarvoor ontvangen is over naar alle organisaties die de desbetreffende maand online inschrijvingen ontvangen hebben. Het volledige bedrag wordt overgemaakt naar de organisaties. Er blijft dus géén geld achter bij de KNZB. Om de betalingen soepel te laten verlopen is het van belang om de juiste bankgegevens in te vullen.

Overige functionaliteiten

Binnen de database is de ‘Plan je event’-functie ontwikkeld. Deze helpt bij de organisatie van de Zwem4daagse; zo kun je stap voor stap zien welke acties gedaan moeten worden en kan niets vergeten worden. Als organisatie kun je ook zelf acties toevoegen. Wanneer de actie gedaan is, kan deze op voltooid gezet worden. Ook geeft het systeem een melding wanneer een actie nog niet gedaan is en de deadline verstreken is.

Naast deze hulp is het ook mogelijk om deelnemers te mailen vanuit de database. Zo kunnen gemakkelijk deelnemers van vorig jaar gemaild worden. Er staan zelfs al enkele voorbeeld mailingen klaar die gebruikt kunnen worden.

Ook kunnen eigen documenten worden geüpload in de database, zodat ook je medeorganisatoren toegang hebben tot de gebruikte documenten.

Lees de handleiding van de database voor een uitgebreide uitleg over alle functionaleiteiten van de database. 


dashboard

Organiseer je ook een Zwem4daagse?