Zwem4DaagseOrganiseren van een Zwem4daagseOrganiseer ook een Zwem4daagse

Organiseer ook een Zwem4daagse

Let op! Ga je deze periode een Zwem4daagse

GettyImages-1081891908

Waarom een Zwem4daagse organiseren?

 • Meer naamsbekendheid voor jouw lokale zwembad, vereniging of vakantiepark
 • Ledenwerving voor de vereniging​
 • Financieel extraatje
 • Mensen kennis laten maken met zwemmen
 • Leuke sportactiviteit voor de hele familie, bijvoorbeeld tijdens de vakantie
 • Je helpt deelnemers om te bewegen en bewegen is gezond!
 • ​​Door het aanmelden van jouw Zwem4daagse in de database, wordt er promotie gemaakt voor jouw Zwem4daagse.
 • Voor kinderen die net hun zwemdiploma hebben, is het een mooie manier om op een leuke manier aan hun zwemvaardigheid te blijven werken.
 • Het is een verbindende factor tussen allerlei organisaties in de buurt, zoals scholen en winkeliers. 

Ter inspiratie; een mooi verhaal van Sportaal, het sportbedrijf van de gemeente Enschede. Lees hoe zij al jaren lang, in samenwerking met de zwemvereniging, een succesvolle Zwem4daagse organiseren voor meer dan 900 deelnemers. 

Ondersteuning
Ook heeft de KNZB een aantal handige hulpmiddelen om je te ondersteunen bij de organisatie. Zo is de Plan je event tool een handig hulpmiddel ter ondersteuning voor de organisatie van de Zwem4daagse. Via deze beheertool kan je stap voor stap jouw evenement plannen, kun je deelnemers online laten inschrijven, mailings versturen en de inschrijvingen bijhouden.

Deze tool kun je bereiken via: beheer.zwem4daagse.nl

Waarom gebruik maken van Plan je event?

 • ​Door het aanmelden van jouw Zwem4daagse in de database, wordt er promotie gemaakt voor jouw Zwem4daagse. Jouw evenement wordt weergegeven op www.zwem4daagse.nl, waardoor het online makkelijk vindbaar is!  
 • Bied ​deelnemers de mogelijkheid om zich ook online in te schrijven en te laten betalen via Ideal.
 • ​Krijg toegang tot een overzichtelijke lijst met het aantal aanmeldingen.
 • ​Bestel gemakkelijk medailles voor de deelnemers die zich hebben ingeschreven.  
 • ​Maak gebruik van de database beheertool met enkele zeer handige functies, zoals het maken van een planning en actielijst.

Je kunt inloggen in Plan je event met je KNZB-ID. Mocht je niet in het bezit zijn van een KNZB-ID, klik dan op 'wachtwoord vergeten' en vul je inlognaam in. Je krijgt dan een e-mail op het e-mailadres dat gekoppeld zit aan je account.

Indien je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van de Plan je event tool, neem dan contact op met zwem4daagse@knzb.nl, zodat wij een nieuw account voor je kunnen aanmaken. Als je jouw inloggegevens bent verloren kan je ook contact opnemen met bovenstaand e-mailadres.

Heb je vragen over het gebruik van de database, bekijk dan deze handleiding of bekijk de instructievideo's voor een uitleg over de gehele functionaliteit van Plan je event. Door gebruik te maken van Plan je event, ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Bij het kopje 'downloads' vind je allerlei documenten terug die kunnen helpen bij de organisatie van een Zwem4daagse, zoals een stappenplan en tips om meer deelnemers te werven. 

Mocht je na het lezen van deze informatie vragen hebben, of ben je jouw inloggegevens kwijt, neem dan contact op met de KNZB via: 088-1348680 of zwem4daagse@knzb.nl.

Meld jouw Zwem4daagse nu aan!

Meld hier jouw Zwem4daagse aan

Medailles en andere producten voor de Zwem4daagse zoals flyers, posters en deelnemerskaarten kan je bestellen via de webshop

Organiseer je ook een Zwem4daagse?